Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Noretgården hotad

Annons

Förändringarna inom kommunens vård- och omsorgsverksamhet får konsekvenser för hela Noretgården. De 12 lägenheterna för demensboende omvandlas till ordinära hyreslägenheter. Även det särskilda boendet med 23 platser omvandlas till vanliga hyreslägenheter.

- De boende har nyligen informerats med brev som överlämnats personligen. Men egentligen handlar det mest om en juridisk förändring, utgångsläget är att hyresgästerna ska bo kvar, förklarar socialchef Anders Ludvigsson.

Genom omvandlingen av boendet kan socialförvaltningen dra sig ur Noretgården och låta hyresgästerna själva teckna kontrakt direkt med Leksandsbostäder AB. Hittills har socialförvaltningen även stått för restaurangens lokalkostnader, något man inte är beredd att göra framöver. Därför hotas även den verksamheten som i dagsläget inte går runt på egen hand.

Kostchef Gunvor Pettersson, som sedan årsskiftet ansvarar för Noretgårdens lunchrestaurang, hoppas ändå att verksamheten kan räddas.

- Restaurangen har en väldigt viktig social betydelse för många ensamstående på Noret. Men vi måste nog hitta en ny form för att kunna fortsätta, säger hon.

Frågan om lunchrestaurangens framtid avgörs under våren.

MAGNUS ROLANDS

Mer läsning

Annons