Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Noretbutiker öppnar igen

Annons

Beslutet, om att vidtagna åtgärder i affärshuset var godkända, kom först på tisdagskvällen, och eftersom Willys under stilleståndet fått göra sig av med mycket av färskvarorna, har butiken behövt några dagar för att fylla på diskar och lager igen.

Förlusterna under stilleståndet handlar om ett sexsiffrigt belopp. Willys chef, Roger Kalleberg, hoppas att det stannar vid det.

- Det finns ju en risk att vi tappar kunder efter att ha stängt en dryg vecka, men förhoppningsvis blir det inte så.

Även Kapp Ahl räknar förlusterna i sexsiffrigt belopp.

- Det var ju synnerligen dålig timing när takproblemet inträffade. Det var dels löneutbetalning, dels stod vi inför en helg med kampanjer, berättar butikschefen Tomas Collett, samtidigt som han demonstrerar de "stampor" (stålstöttor) som satts upp under takbjälkarna i butiken.

- Vi får dras med de här stöttorna tills fastighetsägaren hittar en mera permanent lösning med takkonstruktionen.

Fastighetsägare är Axfast AB och projektledaren Olof Erstorp håller fast vid att de åtgärder som behöver vidtas med taket i den äldre delen av affärshuset, kan komma att kosta ett par miljoner kronor.

Det kan tilläggas att Willys personal, 21 anställda, fick ledigt de första dagarna efter upptäckten av den brustna limträbalken i taket. Därefter har de kunnat jobba i livsmedelshallen som till största delen finns i en senare uppförd byggkropp.

Kapp Ahl har utnyttjat tiden för sin personal med utvecklingssamtal plus att samtliga arbetat i Kapp Ahl-butiken i Kupolen i Borlänge.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons