Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norén öppnar teaterterminen

Annons

I vår gör man ett försök med att lägga om Ludvikabornas teatervanor, möjligen en tuff uppgift att förmå publiken att byta ut teve som fredagsnöje och låta Norén ta en match med Peter Harrysson.

På lördag vet vi hur det utföll.

I oktober hade Riksteatern och Judiska Teatern premiär på Lars Noréns "Stilla vatten" på Judiska Teatern i Stockholm. Föreställningen har spelat ett 50-tal föreställningar under hösten och i januari startar en landsomfattande turné som nu alltså har nått Ludvika och Dalarna.

Det är första gången Riksteatern och Judiska Teatern gör något tillsammans och samarbetet kom till stånd efter en gemensam önskan att arbeta tillsammans.

"Stilla vatten" handlar om sex människor och en objuden gäst. Tre par ägnar sig åt en lätt och flyktig konversation i efterdyningarna av en just avslutad måltid.

Personerna småpratar om död-en i livet, den död som drabbar oss när livslusten försvinner eller när sorgen kramat andan ur oss. Det är sorgligt, roligt och bekant.

Den judiska kulturen och Förintelsens minne finns som en klangbotten genom pjäsen.

Lars Norén har själv regisserat sin pjäs och ensemblen består av Per Burell, Bengt CW Carlsson, Etienne Glaser, Annika Hallin, Charlotta Larsson, Eva Millberg och Stefan Sauk.

Inte minst Eva Millberg är ett bekant ansikte för Ludvikapubliken efter sina många år hos Dalateatern.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons