Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nordens längsta bana

Annons

Bit för bit har Rättviks racingklubbs go-cartbana blivit allt längre. Den har blivit Nordens längsta, 1 240 meter lång, och står sig mycket bra i konkurrensen bland de andra motorklubbarna som erbjuder hyrcart.

- Banan är mycket varierande och vi har tolv nya go-carts. Det finns förhållandevis många banor i Dalarna och det gäller att erbjuda bra förutsättningar. Investeringen på en halv miljon kronor i nya go-carts är väl använda pengar, anser Jens Lindqvist, vice ordförande i klubben.

- Vi har ett oerhört tryck på hyr-cart och under säsongen fullbelagt hela tiden. Det är viktigt att kunna erbjuda bra go-carts och med tanke på att vi har ungefär 6 000 åkare per säsong behövs nya go-carts.

Klubben arrangerar också tävlingar. I sommar körs distriktsmästerskapet i Rättvik. Klubben har både servering och nya duschar och toaletter.

- Det behövs verkligen när vi har tävlingar till exempel, sägerJens Lindqvist.

Klubben har 15 licensierade tävlingsförare, mest killar. Både föräldrar och aktiva jobbar med hyr-cartverksamheten, som finansierar tävlingsverksamheten.

Marcus Norén är elva år och han ska tävla i Uppsala till helgen. Christoffer Backollas är 16 år och han har tränat sedan ett år tillbaka. Han har en go-cart på 100 kubik och farten är drivkraften.

Alexander Sundström är nio år. Han kör microklass och började köra go-cart när han var sex år. Sex år är den undre gränsen för att köra men någon övre gräns finns inte och det är just många äldre som kör hyr-cart.

Säsongen har börjat för hyr-cart i Rättvik, men för tävlingsåkarna var det säsongspremiär så fort det var snöfritt på banan.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons