Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nordens bästa pizza?

Annons

Josef Hakimi vid Majas pizza i Rättvik gillar att exprimentera och utveckla sina pizzor. I fjol "uppfann" han en pizza med hög fiberhalt, lågt GI-värde och låg fetthalt.

- Jag tänkte att det kunde vara något att delta i NM med. Juryn tittar mycket på hälsa och fräschhet i sin poängbedömning, säger Josef Hakimi.

NM arrangeras av branschtidningen Fast food.

- Alla pizzerior i Norden som vill är med. Jag är mycket glad över att bli en av sex från hela Norden som får delta i finalen i Stockholm, säger Hakimi.

Pizzan har lokalt blivit en framgång.

- Jag har faktiskt kunder från så långt som Borlänge och Mora. Normalt håller osten i en pizza en fetthalt på 30-33 procent. Mina hälsopizzor har ost med endast fem procents fetthalt. Den jag ska tävla med i Stockholm håller dock 12 procent fetthalt, säger han.

Josef tror på framgång.

- Jag tror faktiskt att jag har en bra chans att vinna. Men å andra sidan vet jag inget om mina motståndare, säger Josef Hakimi.

MATS LAGGAR

Mer läsning

Annons