Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nonchalanta arbetsgivare

Annons

Jag är en av dem som sökt sommarjobb i sommar. Har skickat iväg cirka 60 olika förfrågningar till både kommun, landsting och privata företag. Glad i hågen så inväntade jag i alla fall ett svar om man var "godkänd" eller inte men se detta har då inte kommit! Har inte ens fått veta om ansökan kommit fram...!?

Hur tänker ni arbetsgivare när ni söker ny personal? Ni skriver så vackert i era annonser om vad man ska vara för person men struntar fullkomligt i att ens orka svara en som sökt.

Om man i det minsta kunde få ett "vi har tagit emot din ansökan men nej tack" men inte ens det får man. Jag har lämnat kontaktuppgifter som hemtelefonnummer, mobilnummer, mejladress och vanlig adress. Jag nås alltid på något av detta men hittills har jag inte fått ett enda svar.

Sedan går man till Arbetsförmedlingen och där tror de knappt på en när man säger att man sökt men inte fått svar. Hur 17 ska man veta vad ni vill ha för folk om ni inte ens ids sätta er på era rumphalvor och skriva ett mejl/brev till svar? Här går man och hoppas men nu inser jag att loppet är kört...

Jag ber er, arbetsgivare i Dalarna, att fundera på er formulering i annonserna. Vill ni ha sökande som är griniga, sura och bittra så tycker jag att ni också ska ange detta.

Jag är en sådan person som besvarar de frågor jag får men tydligen gäller inte detta företagarna/arbetsgivarna här i länet! Jag kanske ska ändra mig och börja behandla folk i min omgivning på samma sätt?

VILL BARA GÖRA RÄTT FÖR MIG

Mer läsning

Annons