Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nominerad av förening utan verksamhet

Annons

För den som vill nå makten i socialdemokratins Borlänge behövs kunskaper om de maktinstrument som finns.

Som att bli nominerad till en förtroendepost av en förening utan verksamhet.

I höstas valdes Doris Brodén, s, till vice ordförande i omsorgsnämnden i Borlänge kommun, ett förtroendeuppdrag hon i arbetarekommunen enhälligt röstades fram till efter nomineringar från Tjärnabergets s-förening och LO-fackens s-förening.

Tidningen Vi karaktäriserade nyligen Tjärnabergets s-förening som "en papperskonstruktion" utan verksamhet och hävdade att den används för att "dubblera tyngden bakom LO-fackens nomineringar."

- Det var fult skrivet av Vi, anser Brodén.

Men arbetarekommunens ordförande Kenneth Persson medger själv på föreningens hemsida, att föreningen inte hade någon verksamhet: "Kul att se att ett av våra viktigaste bostadsområden återigen har fått en aktiv s-förening. Lycka till! Kenneth Persson", skrev Persson i mars.

- Förr i tiden hade vi majbrasa och majstång. Då var det mer fart på det hela. Medlemmarna är mest gamla människor. De sista åren kom bara styrelsen till mötena. Då gick liksom luften ur, säger Doris Brodén.

Hon uppger att det var för att få bättre fart på mötena som LO-fackens s-förening och Tjärnabergets s-förening slog ihop sammankomsterna. Av uppskattningsvis 50 medlemmar i var och en av föreningarna hade ungefär tio dubbla medlemsskap.

- Det var de som var väldigt aktiva, bekräftar hon.

Hon tycker ändå att det är rätt att beskriva det som att hon nominerades till sitt förtroendeuppdrag i omsorgsnämnden från två oberoende håll.

- Jag var också nominerad till barn- och skolnämnden. Från båda föreningarna.

Mer läsning

Annons