Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nolltollerans mot all typ av bestickning

Annons

Svar till Obesiktigad Jaguarägare:

Vi har i det här fallet inte använt oss av någon pr-byrå i Bilprovningen, vilket felaktigt uppgivits i någon tidning. Vår policy är att inte gömma undan något som inträffar i företaget, även om det kan vara negativt för vårt varumärke.

Denna öppenhet som tillämpas sedan några år har medfört att ryktesspridning och spekulationer om oegentligheter i Bilprovningen minskat drastiskt.

Intresset för nyheten var därför inte heller speciellt stort utanför dalamedierna. Vad man också vinner är att informationen blir sakligt rätt.

Och tvärtemot vad insändaren anser så ger undersökningar och kommentarer vid handen att vårt agerande ger respekt och inte svartmålning.

Det är också av hänsyn till alla de övriga mer än 2000 medarbetarna som informationen är öppen och ärlig. Genom detta slipper de som inte är berörda misstankar och gliringar om skuld till det inträffade.

Vad beträffar Skandiadirektörer och myndighetschefer kan jag inte se någon parallell med det inträffade i Bilprovningen.

Jag kan bekräfta att jag då och då får erbjudanden om att delta i jippon av olika slag och får presenter till jul. Då brukar jag hövligt tacka nej samt återsända presenterna med en hänvisning till våra regler.

Vi har nolltolerans till avsteg från reglerna och det gäller också mig.

Slutligen vill jag bara tillrättalägga missuppfattningen att Bilprovningen är en myndighet. Vi är ett aktiebolag där staten äger 52 procent och ett antal privata aktieägare med olika intressen av fordon äger 48 procent.

MAGNUS EHRENSTRÅLE VD BILPROVNINGEN

Mer läsning

Annons