Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nolltolerans mot diskriminering i rättssal

Annons

Sänkt straff blev påföljden i hovrätten för föräldrarna som har misshandlat sin dotter. Det är beklämmande! Hur ska en ung kränkt kvinna känna sig när hon blir bemött av misstro och skepticism i en rättssal? Vad är det för signaler rättsväsendet ger till alla misshandlade kvinnor och unga tjejer? De är helt utlämnade och beroende av samhällets skydd. Därför hoppas vi att fallet ska omprövas även i Högsta domstolen.

Advokater får ersättning från samhällets gemensamma resurser och bör inte på något sätt få diskriminera en person i rättssalen. Den flicka som kallades hora är djupt kränkt och detta borde aldrig få förekomma. Det måste råda nolltolerans mot diskriminering i en rättssal.

Vi är många som ser mycket allvarligt på utvecklingen och vi förväntar oss en lagskärpning när det gäller kvinnovåld.

Vi ser fram emot fler kvinnliga åklagare, advokater, domare och nämndemän. Vi hoppas också på krafttag mot brutaliteten som är en del av många kvinnors vardag. Kvinnor får inte bespottas av de starkaste maktelementen i samhället. Vi kräver fler familjevåldsenheter. Flera län saknar sådan enhet, Dalarna är ett sådant län. Kvinnors situation måste sättas högt upp på Tomas Bodströms agenda. Är han beredd att ta sitt ansvar?

DÉSIRÉE PETHRUS ENGSTRÖM, KATARINA GUSTAVSSON

Mer läsning

Annons