Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nöjesrik Transtrandsdag

Annons

Flöjtgrät, Farmer Lips, fiske vid Mornäsdammen och försäljning av utrangerade böcker. Det och mycket annat fanns på agendan när Transtrandsdagen ägde rum i söndags.

Navet för aktiviteterna var Transtrands bygdegård. Tipspromenad, västernridning, hantverk och hemslöjd var något av det som bjöds. Vidare låg en mysig arom över lokalerna; det var kavelgrisbaket som låg bakom den lilla upplevelsen.

Både i biblioteket och på bygdegården såldes utrangerade böcker och det var många som tog tillfället i akt och sonderade bokställen efter fynd.

För den musikaliska biten svarade rockarna Farmer Lips och spelmännen i Transtrands spelmanslag.

Naturligtvis saknades inte Syndalsvisan, lite av lokal nationalsång i bygden, och det var många i menigheten som spontant stämde in när melodin framfördes.

I Vörderås skola var det öppet hus. Flera ortsbor som förut gjort sina första lärospån där passade på att ta sig en titt på hur det såg ut nu när lokalerna byggts om efter att elevepoken ändats.

Skolan var också startstation för Transtrands räddningstjänsts verksamhet. Styrkan visade upp sina åkdon och bjöd stora och små på en rundtur i området.

En annan populär anhalt under dagen var Mornäsdammen där hugade kunde dra upp ett och annat byte ur plockvattnet. Dessutom serverades där också fisk och flöjtgrät.

Två musikaliska inslag ägde rum också på kvällen.

I en välbesökt kyrka vankades dragspelskonsert med Åsa Arvidsson och Transtrands dragspelsgäng.

Under pubaftonen på bygdegården levererade ensemblen Lemon Lime toner till dryga hundratalet deltagare.

LEIF-UNO BÄCKVALL

Mer läsning

Annons