Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nöjesdag på Fredriksbergsskolan

Annons

u Har man ingen nöjespark i närheten får man ordna en själv tyckte personal och elever på Fredriksbergsskolan. I förra veckan anordnade man därför "lilla Liseberg" på hemmaplan med spel, tävlingar och lekar under hela skoldagen.

- Eleverna är indelade i tvärgrupper, från klass 1 till klass 9. De stora får ta lite mer ansvar för de små och samtidigt träffas de och lär känna varandra lite bättre, berättar lärarinnan Kristin Hägglund.

Alla samlades på morgonen utanför skolan. Trots den tidiga timmen var dagen redan varm och solig. Grupperna sattes samman och gick sedan till respektive aktivitet. Under "lilla Lisebergsdagen" roade sig sedan eleverna med bland annat blindbocksstyrning, kottar i hink, knorr på grisen, totallängdhopp, cykelslalom och myntkast mot vägg.

Lunchen serverades ute på skolgården och kön ringlade sig sakta fram till bordet där det serverades tunnbrödsrulle med mos och korv.

Under hela dagen strålade solen och både elever och lärare var tacksamma att få vara ute och njuta av sensommarvärmen. Lika trötta och nöjda som efter ett besök på ett stort nöjesfält, var eleverna när de sakta gick hem efter "lilla Lisebergsdagen" på Fredriksbergsskolan.

MIRIAM LEE HERMANSSON

Mer läsning

Annons