Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nöje - nästan lika viktigt som vård

Annons

Det finns ingenting att göra för oss under arton år.

Jag har läst insändare där ungdomar och vuxna har varit upprörda över hur det kan se ut en lördagskväll i Falun med alla onyktra ungdomar och att det är dåligt att ungdomsdiscon, till exempel Kullen läggs ner.

Det blir ett större problem för både kommunen och polisen, som då får ta hand om alla ungdomar som ger sig ut på stan och busar.

Sedan Kullen lades ner anordnas det sällan discon eller fester för oss som ännu inte fyllt arton år. Våra äldre kompisar går ut på krogen, medan vi får stanna hemma eller gå på en privatfest.

Det skulle vara roligare och bättre, för alla, om kommunen satsar mer pengar på ungdomars nöje. Det skulle alla i samhället tjäna på. Allt fler ungdomar skulle vara nyktra inne på ett arrangerat disco, där det finns vuxna tillgängliga, i stället för att vara full på en privatfest.

Kommunen har för lite pengar att röra sig med och lägger ut mer pengar på vård och omsorg. Jag tycker att ungdomars nöje är näst intill lika viktigt. Det är viktigt att vi ungdomar kommer rätt i livet.

Nu är det Falu kommun det beror på!

FRIDA SUNDSTEDT

Mer läsning

Annons