Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nöjda med polisens insats

Annons

Nattvandrarna från socialtjänsten i Hedemora kommun är mycket nöjda med polisens insats under lördagskvällen.

- Socialtjänsten har länge efterlyst att polisen tar tag i ungdomsfylleri. Det är bra att vuxenvärlden markerar både för minderåriga och ungdomar över 18 år att det är oacceptabelt med alkoholförtäring på allmän plats, säger Beate Erichsen, ansvarig för nattvandrarna i Hedemora.

RFSL delade ut kondomer

u Under sommaren driver Folkhälsoinstitutet kampanjen Lovepower, en kampanj vars syfte är att få människor att ha säkrare sex.

Representanter från RFSL Ungdom Dalarna deltar i kampanjen och fanns på plats i Sveaparken i lördags för att dela ut kondomer och sprida information om säker sex.

- Poängen är att visa att det är du själv som avgör och inte tillfället, säger Jonas Bengtsson, vice ordförande i distriktsstyrelsen.

Han och medarbetarna delade ut 500 kondomer och glidmedel till besökare på Daldansen.

- Vissa är jättepositiva, men andra känner sig förolämpade och det gäller främst vuxna personer, säger Matilda Lindberg, som också sitter i distriktsstyrelsen.

RFSL Ungdom märker att okunskapen är stor bland många, eftersom folk ofta avböjer erbjudande om kondomer genom att säga att de använder p-piller.

Studier visar att många unga har riskfylld sex idag och att antalet klamydiainfektioner har stigit markant under senare år.

Detta är också några av anledningarna till att kampanjen genomförs.

Under sommaren har RFSL Ungdom Dalarna närvarit vid en rad festivaler.

Bland annat har de haft representanter på Peace&Love, Falu folkmusikfestival och Falukalaset.

Berusad kvinna omhändertogs

PETER SÖDERLUND

Mer läsning

Annons