Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nöjda helgfirare i Kläppen

Annons

- Över julhelgen lovade vi att ha fyra pister öppna och det klarade vi utan större problem, säger Janne Söderberg som är anläggningens marknadschef.

Hittills har 110 000 kubikmeter konstsnö tillverkats vid Kläppen, och så snart temeperaturen tillåter, startas det helautomatiska systemet som har en kapacitet att tillverka 35 kubikmeter snö varje minut.

- Vi investerade drygt 25 miljoner kronor i konstsnösystemet inför den förra säsongen, och det har vi verkligen haft nytta av nu. Vi har inte heller behövt varsla någon personal, vilket känns mycket bra, säger Janne Söderberg

Nyårshelgens garanti, om tio öppna pister, har Kläppen ändå inte kunnat leva upp till.

- I dag har vi sju pister öppna men det saknas snö på en 150-200 meter lång sträcka för att vi ska kunna öppna ända upp till toppen. Alla som bokat in sig inför nyår har därför fått personliga samtal om läget och samtidigt haft möjlighet att boka av eller boka om sin resa.

- Alla har ändå varit mycket förstående och det är väldigt få som avbokat. Som kompensation erbjuder vi halva priset på alla liftkort fram tills dess att vi kan öppna till toppen och för de som hyrt boende bjuder vi på slutstädningen.

- De boende får dess-utom en värdecheck på 500 kronor som kan användas fritt inom anläggningens restauranger, butiker och aktiviteter, säger Janne Söderberg som hoppas att öppenheten om läget också ska ge ett förtroende för Kläppen bland besökarna även inför framtida bokningar.

De gäster som tidningen träffar, är också mycket nöjda över den skidåkning som anläggningen, trots snöbrist, kunnat erbjuda.

-Vi hade inga som helst förväntningar så allt är bara oerhört positivt, säger familjen Wildling, från Stockholm, medan den förebereder sig för nyårsaftonens skidåkning.

- Visst hade vi tankar på att boka av, men skidåkningen är mycket bättre än vad vi väntade oss. Främst är vi ändå här för miljöombytet och för barnens skull, och för deras del är skidåkningen perfekt med de flesta barnbackar öppna.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons