Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nobben för borgen till Snöå golfklubb

Annons

Klubben har överlämnat en redovisning av sin ekonomiska situation till kommunledningen och enligt den ska Nordea ha krävt en kommunal borgen för att bevilja klubben det lån som krävs för att komma tillrätta med den akuta ekonomiska krisen. Även hos Föreningssparbanken har klubben ansökt om ett lån men ett besked kan dröja till en bit in på nästa år, något som enligt klubben är försent.

- Visst är golfbanan viktig för utvecklingen av hela Snöåområdet men det måste finnas andra borgensmöjligheter. Jag tycker det är fräckt av Nordea att kräva en kommunal borgen, menade Gunnar Magnusson.

Klubben har sedan tidigare ett lån hos Nordea på 651 000 kronor där den mark och de byggnader som klubben äger i området fungerar som säkerhet.

- Banken menar att klubben avverkat så mycket av den skog som fanns i området att marken inte kan belånas ytterligare, sade Magnusson.

- Jag tycker att ord och papper säger helt olika saker, var Uwe Weigwels analys.

- Klubben säger att de ska minska på personalkostnaderna men om man tittar på prognosen för nästa år så är det ingen skillnad jämfört med årets budget. Det enda som skiljer är att de räknar med 1,5 miljoner i ökade intäkter, sade Weigel.

- Klubben har dragit på sig stora kostnader under slutet av året och inte lyssnat på varnande ord från revisorn. Bland annat ska stora pengar ha använts för att lösa ut personal och de har även fått stora kostnader sedan de fyllt upp sina bränsletankar, något som kunde fått vänta tills nästa år, menade Magnusson.

Enigheten om att avslå begäran om borgen var stor över partigränserna.

- Jag tycker att vi har nått en gräns för vad vi kan ställa upp på, sade Gunilla Munters efter att beslutet fattats.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons