Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NLT har fått namnlistan

Annons

I fredags fick Nya Ludvika Tidnings journalist Torbjörn Granling till slut en lista med 13 namn av kommunchefen Kalle Gustafson.

En lista med namn och bostadsort på dem som sökt tjänsten som chef för kommunens social- och utbildningsförvaltning.

Men Granling är inte nöjd.

- Listan är inte komplett eftersom det tidigare har sagts att 23 personer har sökt tjänsten, säger Granling.

- Mellanskillnaden är personer som tagit tillbaka sina ansökningar, förklarar Gustafson och säger att konsulten Skolrekrytering i Norden HB därför har skickat tillbaka dessa handlingar till de sökande.

Granling som begärt att få ut samtliga ansökningshandlingar kräver att få namnen även på de som dragit tillbaka sina ansökningar.

- Det kommer han inte att få. Däremot ska han få kompletterande handlingar till de 13 personer han fått namnen på, säger Gustafson.


bakgrund I mars krävde Torbjörn Granling journalist på Nya Ludvika Tidning att få ta del av ansökningshandlingarna från de personer som sökt tjänsten som chef för kommunens social- och utbildningsförvaltning.

Kommunen vägrade och hänvisade till att handlingarna inte kunde betraktas som allmänna eftersom rekryteringen sköttes av ett konsultbolag.

Granling vände sig till kammarrätten.

I torsdags meddelade kammarrätten att handlingarna ska betraktas som allmänna trots att en konsult skött handläggningen.

LOTTA OLIN

Mer läsning

Annons