Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NLT anklagas för att ha förstört försäljning

Annons

I går möttes Ludvikahems ordförande Gun-Britt Malmkvist arbetarekommunens ordförande och partivännen Gunilla Nygren (s) för att diskutera socialdemokraternas kritik av affärsupplägget.

Partiet vill få tillstånd en allmänpolitisk diskussion om allmännyttan och försäljningen i Grängesberg i synnerhet.

-Vi har haft en diskussion och kom bra överens. Vi kommer att hålla ett möte i partiet den 20 februari för att diskutera allmännyttan nu och i framtiden, säger Malmkvist, efter mötet med Nygren.

När NLT undrar om Ludvikahems Grängesaffär med Anders Skoglund är klar fram till detta möte. Då säger Malmkvist:

-Ja såvida du inte har förstört den redan. Då kostar det oss åtskilliga miljoner. Ibland lönar det sig att vara tyst.

NLT ber om en förklaring till hur NLT och kommunalrådets uppgifter kan ha stört affären.

-Det kan det visst det. Ni har släppt uppgifter som inte ska ut. Så är det, fastslår Malmkvist.

Bopartiets ledamot i Ludvikahems styrelse Kurt Josefsson har inte uppgifter som kan bekräfta Malmkvists påstående.

-Det är omöjligt för mig att idag svara på om affären skadats. Jag har hittills ingen insyn i affären då jag som styrelseledamot inte vet omfattningen av affären och inte heller vet vilka belopp som diskuteras. Jag vet egentligen inte mer än det som står i tidningen.

-Efter decennier vid makten tror ledande socialdemokrater på planekonomi men Malmkvist som är egenföretagare begriper bättre av affärsmässigt uppträdande.

-Om bolaget Ludvikahem hindras i sin affärsverksamhet av politisk velighet i de socialistiska leden så faller affären i så fall på dem.

-Men framrör allt vill jag tacka arbetarekommunens ordförande Gunilla Nygren för att hon så tydligt blottlagt den brist på politiska visioner som det regerande partiet har, avsaknaden av ett bostadspolitiskt program.

- Det är mycket bra att Ludvikas innevånare får klart för sig att socialdemokraterna inte har klart för sig vad de vill med ett kommunalt bolag de har beviljat 560 miljoner i borgen åt, säger Kurt Josefsson, som berömmer Ludvikahems styrelse för att affärsmässigheten i styrelsearbetet gradvis ökat genom åren då det blivit mer affär och mindre politik i styrelsearbetet.

Josefsson anser att det är en självklarhet att det är vd Ingemar Lindvall som ska förbereda olika affärer.

- Det är Lindvall som har det operativa ansvaret och handhar marknadskontakterna och det är naturligt.

Fastighetsägaren Anders Skoglund säger till Dalademokraten att han har kommit med ett förslag till Ludvikahem om en affär i Grängesberg.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons