Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nio skadade i busskrasch

Annons

Olyckan inträffade vid 18-tiden på riksväg 71, någon kilometer söder om Yttermalung.

Från Sälenhållet kom fyra bussar i sällskap med skolelever från Vasaskolan i Hedemora. De var på väg hem från en dag i fjällen.

Den första bussen med 35 högstadeielever fick möte med pickupen som då var i färd med en omkörning trots att sikten var skymd av backkrön.

Frontalkrocken var oundviklig. I pickupen färdades ett medelålders par. De två tillsammans med en flicka i bussen fördes skadade med ambulans till Mora lasarett.

Ytterligare sex elever fick uppsöka vårdcentralen i Vansbro för kontroll av smärre blessyrer. Eleverna i den krockade bussen hämtades av en tillkallad buss från Malung och transporterades vidare till Vansbro. Därifrån kunde de fortsätta hemresan med de övriga tre bussarna som ingick i skolresan.

- Det var en helt vansinnig omkörning som orsakade olyckan och det var ren tur att det här inte slutade värre, säger t f räddningschef Per Hampus, Malung.

Olyckan inträffade i tät trafik och det bildades kilometerlånga köer i turisttrafiken på väg mot fjällen då riksvägen var avstängd i närmare 1,5 timme. Vid olyckstillfället var det dessutom drygt 20 grader kallt.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons