Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nio säkra föreningar uppvaktades

Annons

Ceremonimästare var kultur- och fritidsnämndens ordförande, socialdemokraten Ingvar Henriksson, assisterad av kommunens friskvårdsplanerare, Marianne Sand.

Följande föreningar och klubbar var representerade:

Ludvika scoutkår, Ludvika segelflygklubb, Ludvika judoklubb, cykelklubben, Norra Hällsjöns byalag, Ludvika minicirkus, Gräsbergs byalag, Nyhammars scoutkår och Björnbergets arbetares byggnadsförening som driver Folkets hus i Hörks Hage.

- Alla föreningar har möjlighet att jobba för att säkra upp sin verksamhet så att det blir så säkert som möjligt för medlemmarna att vara med. Det är vissa kriterier som måste uppfyllas, säger Sand.

Bland annat nämner hon brandbesiktning av lokalerna och utarbetandet av en policy för hur man ska gå tillväga om ett olycksbud skulle inträffa. Vidare anses det viktigt att föreningarnas funktionärer har utbildning i första hjälpen respektive hjärt- och lungräddning.

Medverkade under kvällen gjorde även kommunens hälsoplanerare, Ursula Furtig, som bland annat redogjorde för bakgrunden till den aktuella säker och trygg-verksamheten.

Träffen med de nycertifierade innebar också servering av kaffe och tårta under trivsamma former.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons