Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nio nya jobb till Vansbro

Annons

Som tidningen tidigare har berättat har Fagersta Seco haft en negativ volymutveckling och svag lönsamhet under flera år.

Företaget tillverkar sparskär och klingor för industrin.

Den verksamheten ligger inte inom de nuvarande ägarnas kärnverksamhet och ägarna har därför inget intresse av att utveckla företaget.

I stället säljs det nu vidare till sågbladsfabriken Westlings i Vansbro. Personalen som arbetar på Fagersta Seco AB i Uppland har alla erbjudits en fortsatt anställning i Vansbro.

Nio anställda av elva har besökt Westlings i Vansbro under december månad. Där har de träffat försäljningschef Börje Vikström, fackombud, arbetsförmedlingen och Vansbro-hem.

Men efter en del betänketid har samtliga nu bestämt sig för att inte flytta till Vansbro, trots att det är ett beslut som kan leda till arbetslöshet.

MBL-förhandlingarna inleds i januari och som det ser ut nu kommer de anställda att sägas upp.

- Tyvärr kan det nog bli så. Men jag förstår att det tar emot att bara flytta i väg. Dels kan det vara jobbigt att lämna bygden där de har rotat sig och dels verkar det vara svårt för övriga familjemedlemmar att hitta nya arbeten i Vansbro, säger personalchefen Carola Liljestrand.

För Vansbros del innebär metallarbetarnas beslut att Westlings kommer att nyanställa minst nio personer nästa år.

- Det är i första hand verkstadsarbetare som vi letar efter, säger Westlings försäljningschef Börje Vikström.

Exakt när rekryteringen kommer i gång är ännu inte klart, men längre fram i vår är det meningen att tjänsterna ska tillsättas.

SANNA CASSON

Mer läsning

Annons