Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nio döda hittills i midsommar

Annons

Många dödsolyckor har inträffat under midsommarhelgen.

Polisen rapporterar om misshandelsfall och fylla men få grövre brott. Fram till lördagskvällen hade fem människor mist livet i trafiken och fyra dött i andra olyckor.

På Gotland föll två män utför en bergskant vid Kneippbyn söder om Visby, en av dem hittades senare död. Olyckorna inträffade vid olika tidpunkter, men den döde mannen, som är i 20-årsåldern, upptäcktes inte förrän vid 13-tiden på midsommardagen.

Två dödsolyckor med anknytning till fritidsbåtar inträffade under natten till midsommardagen. En 43-årig man dog när en motorbåt körde in i en ankrad segelbåt nära Linanäs på Ljusterö i Stockholms skärgård.

En 58-årig man drunknade i småbåtshamnen utanför Söderhamn.

I Östergötland försvann en 53-årig man under en båttur på sjön Glan på midsommarafton. Mannen hittades sedan död på lördagskvällen.

Regn dämpade festyran och i viss mån även våldstendenserna, framför allt i Västsverige. Fylleribrotten var dock som vanligt många i flera polisdistrikt.

Örebropolisen rapporterar om en våldtäkt i en lägenhet, i det fallet sitter en man anhållen.

En våldtäkt på en kvinna i övre tonåren har anmälts på Gröndals camping i Borgholm. En 20-årig man har anhållits.

I Norrköping knivskars en 24-årig man svårt tidigt på midsommardagens morgon. Mannen höggs i huvudet, bröstet och buken och opererades akut på Vrinnevisjukhuset i Norrköping under flera timmar.

Polisen i Norrland och Stockholm uppger att midsommaren varit förhållandevis lugn.

Vägverket räknar statistiskt med åtta döda i midsommartrafiken. Redan på lördagskvällen hade dock fem personer mist sina liv.

Tidigt på midsommardagen omkom en 21-årig man då han förlorade kontrollen över sin bil i Halmstad. Några timmar tidigare omkom en 16-årig flicka i Hedemora. Hon åkte med två män på en fyrhjulig motorcykel när de frontalkrockade med en traktor.

Även midsommarafton var en olycksdrabbad dag. En man i Karlskrona omkom på eftermiddagen då två bilar kolliderade på Österleden.

Vid 18-tiden omkom en 25-åring vid en singelolycka i Bonserud, norr om Kil i Värmland.

En bil körde vid 18.30-tiden av vägen på riksväg 49 mellan Skövde och Tibro. Föraren klämdes fast och avled senare på sjukhus.

TT

Mer läsning

Annons