Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nio anhållna efter stökig helg i stan

Annons

Helgen har varit otroligt stökig i Borlänge. Det rapporterar polisen.

Sju personer sitter anhållna, misstänkta för en rad olika brott. Ytterligare två anhölls tidigt i går morse då de togs på bar gärning vid ett inbrott.

Strax före fem på måndagsmorgonen gick inbrottslarmet på Gylle skola. Två personer iakttogs när de krossade en ruta och tog sig in på skolan. Efter en stund kom de ut med papper i händerna. De togs på bar gärning och visade tydliga tecken på drogpåverkan.

De är 19 respektive 18 år gamla och är kända av polisen sedan tidigare. Efter några timmar släpptes de, men är fortfarande misstänkta.

Av de sju som anhölls under helgen är det två män som misstänks ha stulit en moped och kört drogpåverkade. Det visade sig att de männen var far och son.

En misshandel inträffade på Jakobsgårdarna, där en kvinna fått stryk av en annan kvinna och en man. De misstänkta är hennes svärföräldrar som nu sitter anhållna.

En 19-åring greps på söndagen, misstänkt för hot mot tjänsteman. Händelsen inträffade vid järnvägsstationen på söndagsmorgonen då en väktare bad 19-åringen att avlägsna sig från området.

Mannen blev då hotfull och polisen grep honom. Stöldgods hittades i mannens tillhörigheter och han anhölls, misstänkt för stöld och hot mot tjänsteman.

Ett annat brott mot väktare inträffade i helgen. En kvinna slog sin handväska i huvudet på en vakt. Hon blev våldsam när hon försökte ta tillbaka väskan, så polisen kom till platsen och grep henne.

Ytterligare en person anhölls för att för en tid sedan ha stulit en motorcykel. Han misstänks även för övergrepp i rättssak och narkotikabrott.

MARIA SVENSSON

Mer läsning

Annons