Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nilsson lämnar jobbet i Bärkehus

Annons


Leif Nilsson har sedan Bärkehus bildades i mitten av 90-talet varit styrelseordförande och har under dessa år fått ta emot mycket kritik för hur han skött bolaget. Det kritiken främst handlat om är alla de rivningar som genomförts. Från att ha haft ett lägenhetsbestånd på drygt 2 100 lägenheter är bolaget nere på cirka 1 000 lägenheter när alla beslutade rivningar är genomförda.

När rivningarna tog fart under senare delen av 90-talet var det många gånger som hyresgästerna var nära att ta till handgripligheter i sin ilska över rivningarna.

Det hela har dock lugnat ner sig och de cirka 450 lägenheter som ska rivas enligt uppgörelsen med bostadsdeligationen har inte vållat några heta känslor.

Vid höstens val var det en omfattande turbulens innan det stod klart att Leif Nilsson skulle väljas till kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd.

Omgående gjorde han klart att han inte tänkte kliva av som ordförande i Bärkehus, utan skulle mycket väl kunna sköta båda uppdragen.

Kritiken har varit massiv mot Nilsson både från oppositionen, men även från hans egna partikamrater inom socialdemokratin. Kritiken har främst handlat om svårigheten att han i egenskap av kommunstyrelsens ordförande skulle ha svårt att sätta press på Bärkehus ledning, där han också är ordförande.

Nilsson anser kritiken helt obefogad och hävdar att han naturligtvis skall klara att hålla isär de två uppdragen.

- Jag måste självklart se till det som är bäst för kommunen och för bolaget.

Han anser att kritiken varit osaklig och han tycker den period som varit sedan han blev kommunalråd har varit jobbig.

- Jag har känt mig kränkt och mått dåligt av det som varit.

Nu kliver han av och från bolagsstämman i mars kommer han att lämna över rodret till Kerstin Junker, som sedan valet varit vice ordförande i Bärkehus.

Det är oklart vem som kliver in som vice ordförande efter Junker, men Nilsson har en förhoppning om att Sven Andersson ska ta jobbet.

Han har även en förhoppning om att Bengt-Ove Danielsson ska kliva in på den politiska arenan igen. Han var tidigare ordförande i miljö- och byggnadsnämnden.

- Jag har förstått att han är villig att eventuellt ta ett styrelseuppdrag i Bärkehus.

Det hela kommer att avgöras i samband med bolagsstämman.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons