Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nils Löfgren

Annons

Vår partivän Nils Löfgren i Vika, lantbrukare och framträdande kommunal- och landstingsman under många år, har avlidit. Vi i centerleden och många andra sörjer Nils bortgång.

Nils Löfgren var en genuin folkrörelsemänniska som med djupt socialt patos satte rättvisan i högsätet. Förtroendeuppdragen inom främst SLU, Bondeförbundet/Centerpartiet och LRF blev många under årens lopp.

Nisse hade en stark personlig profil - trygg, folklig, omtänksam, snäll och med varmt hjärta. Han var mycket omtyckt och respekterad. Hemma i Vika, på Faluns gator och torg, i kommunala korridorer och sammanträdesrum vände sig folk i förtroende till Nisse för att rådfråga och diskutera om olika frågor, stora som små.

Nisse hade också bestämda åsikter och framförde dem med tydlighet och engagemang. Han värnade landsbygdens intressen. Och som socialnämndsordförande för att gamla, sjuka, handikappade och andra utsatta människor ska ha det bra. Han var verksam i en tid då mycket av vår äldre- och barnomsorg i Falu kommun planerades och byggdes upp. Långt efter avslutad kommunal gärning hörde han av sig med tankar och idéer. Inte minst kände han på senare tid en oro för bland annat Britsarvsgården och hur äldreomsorgen i kommunen ska klara sig i framtiden.

Det är många som haft förmånen att få samarbeta med Nisse under en lång följd av år. Hans tankar och idéer och inte minst hans personliga egenskaper kommer att leva kvar och vägleda oss även framöver.

Må minnet av vännen Nils Löfgrens samhällsinsatser och den stora uppskattningen av honom som person skänka tröst i sorgen och saknaden. Våra tankar går även till de närmaste, makan Ester och övriga i familjen som betydde så mycket för Nisse.

KENNETH JOHANSSON

Mer läsning

Annons