Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nils Andersson

Annons

Nils Andersson, en känd Sundbornsprofil, har ställt undan vandringsstaven. Med sin vanliga glädje och fröjd bjöd han in för att fira 80-årsdagen. En annons i tidningen berättade om mottagningen. Men någonstans under förberedelserna orkade inte kroppen längre. Vi alla som ville fira Nisse får nu följa hon till den sista vilan i stället.

Nisse började sin livsvandring i Svartnäs som nummer två av elva syskon. Fadern var jordbrukare. Skolan låg sju kilometer bort och dit vandrade alla barnen till fots med smörgåspaket i fickan.

Som 13-åring började Nisse med kolning och den sista milan tände han 1949. I början av 1950-talet startade Nisse grus och schakt-verksamhet, som mest med sex anställda. I mer än 30 år var det Nisses yrkesliv. Under 35 år var Nisse gift med Doris. Hans stora intressen var naturen, jakt och fiske.

Innan orden social kompetens var uppfunnet, besatt Nisse den egenskapen. Han kände alla. Talade med oss. Skrattade med och levde med oss. Nisse var också de stora idéernas man. Projekt och nya möjligheter var hans signum. Och mycket blev också genomfört: pensionat, djuruppfödning, antikvitetsaffär.

Han sörjes närmast av många syskon med familjer.

Vi, hans grannar och vänner glömmer honom aldrig. Han lämnar ett stort tomrum efter sig som knappast går att fylla. Nisse blev aldrig gammal. Han bara lyfte på hatten och försvann.

ANN CHRISTINE WIBORGH

Mer läsning

Annons