Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NIC-projektet avslutas

Annons

Planerna för projektet startade i kommunen under år 2002, och blev verklighet året efter.

Grundidén bakom det hela var att NIC-projektet skulle bidra till en utveckling av Lugnet, och skapa positiva effekter för det lokala näringslivet.

-Vårt arbete har mycket handlat om att stimulera och inspirera duktiga entreprenörer, få i gång processer, säger Kjell.

-Förankringen i kommunen och de klara målsättningarna har varit viktiga. Projektet har kunnat ge mycket tillbaka och har skapat en bra grund att bygga vidare på, fortsätter Kjell.

Projektet hade flera olika mål: Nya arbetstillfällen skulle skapas, nya företag skulle etableras, nya evenemang skulle tillföras till Lugnet och 40000 gästnätter skulle ordnas.

-Vi nådde målet med företags-etableringen, många små företag har tillkommit. På sikt får vi nog också en stor etablering vid riksvägen, som också var ett mål vi hade, säger Kjell.

I arbetet med att hitta 40000 nya gästnätter till Falun, var ett av de stora målen att sälja in Lugnet som en flexibel arena.

-Vi lyckades! I ett tidigt skede byggde vi upp en säljorganisation, vilket var rätt, och under hela tiden har vi aktivt bearbetat marknaden för att sälja in Falun och Lugnet. Stora evenemang som Korpiaden har vi fått hit liksom företagsevenemang som Telia-SM och Ericsson-SM. Det hela har utmynnat i positiva bieffekterna som inte minst varit tillgodo för hotell- och restaurangnäringen i staden, menar Kjell Grundström.

-Något av det mest glädjande med NIC är att det verkligen bidragit till Lugnets långsiktiga, positiva utveckling. Lugnet har - och kommer - att bli attraktivare, fortsätter Grundström.

NIC-projektet går mot sitt slut.

Men utvecklingen stannar definitivt inte av för det.

-Lugnetutskottet jobbar vidare i vår anda, säger Kjell nöjt.

Dessutom har säljfunktionen permanentats.

Projektets säljare Lasse Mellstrand jobbar vidare med sitt arbete på Välkommen till Falun.

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons