Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

New York nästa för smarta tjejer

Annons

En resa till New York blev vinsten för dalalaget från Avesta.

Det var i tco.nutidsorientering som laget från Domarhagsskolan i Avesta visade sina kunskaper i tävlingen som detta år handlade om arbetslivet.

Tillsammans med lag från Luleå, Härnösand och Uddevalla kommer Emma Pettersson, Sandra Engström, Kristin Hillring, Andrea Moldén och Ewa Mourujärvi åka på prisresan till New York i augusti.

Det vinnande lagets medlemmar läsar alla på IT-ekonomi programmet, ett program som kombinerar ekonomi, data och informationsteknik.

De övriga 17 lagen som tagit sig vidare från grundtävlingen men inte hamnade bland de fyra bästa vann 5 000 kronor vardera.

tco.nutidsorientering är ett samarbete mellan TCO och Föreningssparbanken och i år deltog 14 300 gymnasieelever i grundomgången. De som slutligen går till final och har chans att vinna resan är de som blir bäst i respektive län, vilket Avestalaget blev.

- Vi hade inte alls gått in för den här tävlingen, vi gjorde det mer på skoj så vi blev väldigt förvånade att vi vunnit hela tävlingen. Det ska bli jättekul attt åka till New York, det ser vi verkligen fram emot. Men jag vet inte riktigt vad vi ska göra på resan, FN:s högkvarter ska vi nog besöka och det ska bli kul, säger Sandra Engström.

Finaltävlingen, som till största delen bestod av diskussionsfrågor, klarade tjejerna bra trots att det var stressigt mellan varven.

- Vi hade ju fått dela in oss i valfria lag och då bildade vi ett tjejlag, där vi kom bra överens så även om det var stressigt att jobba mot klockan så löste vi frågorna bra, säger Sandra Engström.

MARTINA JOSEFSSON

Mer läsning

Annons