Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Neurotisk musik i Orsa

Annons

- Då bjöd vi in till manifestationen "Neurotiska musikanter för medmänsklighet" i Orsa Sporthall. Mottagandet har varit överväldigande. alla vill vara med, säger Janne.

Det är i morgon, lördag, som de "neurotiska musikanterna" med körer, poporkestrar, dragspelare, fiolspelmän, sagoberättare, konstnärer, hantverkare med flera, medverkar i en helkväll med underhållning och allvar.

- Vi vill visa Orsa från en positiv sida, nu när det dykt upp en del andra grupper som förmörkat bilden något, säger Janne Bäckman.

- Vi vill visa att det inte finns någon grogrund för den sortens grupper.

Trots att det varit snålt om tid till förberedelser, blir det garanterat en helkväll i sporthallen.

- Alla vill vara med. Det definitiva programmet kommer vi nog inte att kunna spika förrän minuterna innan det hela drar igång.

Redan nu är det klart att manifestationen börjar vid lunchtid i Orsa kyrka med en "orgelstund för medmänsklighet", och under eftermiddagen ger Orsaskolans friteater pjäsen "Det finns inga skridskor i öknen".

Klockan fem börjar programmet i sporthallen med invigning av landshövding Ingrid Dahlberg.

- Därefter rullar det på hela kvällen med musik och olika inslag. Ett exempel är att Stig Wallin från 5 i 12-rörelsen medverkar. Stigs dotter Sara var en av grundarna av rörelsen. Hon ville verka mot de främlingsfientliga krafter som började synas i Härnösand. Året efter grundandet mördades Sara och en kamrat av en Eritreansk pojke. Stig fortsatte dotterns arbete, främst för att dådet inte skulle ge bränsle till främlingsfientligheten.

Även representanter för riksdagspartierna kommer att medverka. Trots det stundande omvalet blir det medmänsklighet som tema i deras inlägg.

- Dessutom måste vi tacka alla föreningar i Orsa som gjort det möjligt att genomföra den här manifestationen med så kort varsel, avslutar Janne Bäckman.

BÖRJE LINDH

Mer läsning

Annons