Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nelsons förenklade förklaringar

Annons

Svar till Olle Nelsons, 3/4:

Efter vad som framkommit efter det officiella krigets slut i Irak kan man förstå att Olle Nelson börjar bli lite besvärad över sin förenklade förklaring till hur Irakkriget började. Nu har han hittat "biverkningar" som han tycker "är värda sitt pris".

Om han hittar sambandet med Israels kamp för sin existens också ska jag inte klanka på hans uppfattning mer. Men om USA inte ingripit utan FN hade fått sköta saken på sitt enfaldiga sätt hade Hussein suttit kvar och "biverkningarna" hade uteblivit!

Det börjar tydligen växa fram en oro hos USA-hatare och kritiker att Bushs och Sharons löften att terroristerna kommer att spåras upp och oskadliggöras varhelst de befinner sig, kommer att ha nöjaktig framgång.

HamasIedaren i Palestina uppspårades och avlivades bland sina supporters. Saddam Hussein hittades i en jordhåla och Usama bin Ladins livsföring kan inte vara så mycket bättre. Den slaktboskap som de skickar fram för att utföra dåden, måste offra sig eller bli fängslade och förr eller senare måste deras offervilja ta slut för de har ingen framtid.

Förre ambassadören Rolf Ekéus alldeles riktiga redogörelse tystas, för han påvisade att alldeles oavsett om man hittar Husseins vapen eller inte var anfallet fullt motiverat.

Man ägnar sig mera åt kontrollanten Hans Blix mer massmediala uttalanden, men tillskriver honom uttalanden som han inte har sagt för att stötta sina egna felaktiga uppfattningar.

ARNE JANSSON

Mer läsning

Annons