Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Nej till vattenskoter"

Annons

Ärendet var föremål för behandling när seniorerna var samlade till månadsmöte i Holens bystuga häromkvällen. Ett 30-tal medlemmar mötte upp. Frågan om vattenskoteråkning på sjön Björken engagerar starkt och en protestlista samlade snabbt många namn.

- Vi vill inte ha några vattenskotrar ute på sjön. Uttalandet kommer nu att skickas till kommunstyrelsen i Ludvika med en kopia till miljö- och hälsoskyddsnämnden, säger ordförande Gotty Julén Persson tillika dito inom byalaget.

Opinionen mot den fruktade framfarten med vattenskotrar i den vackra sjön blir därmed allt starkare. Ytterst handlar det om att förebygga allvarliga skador på miljön i såväl vattnet som i strandnära områden.

- Här finns häckande sjöfåglar som lom, änder, tärnor och måsar. Deras bon i strandkanterna kommer att sköljas bort av svallvågorna från vattenskotrarna och bullret från maskinerna som sådana kommer att störa fågellivet, varnar Julén Persson som också påminner om att det även finns en bäverhydda vid stranden mot Korsnäsberget.

Under mötet handlade det också om den lokala polisen och dess bristfälliga resurser. Dagens gäst var ingen mindre än närpolischefen Mats Winroth som på ett initierad sätt berättade om polisens situation och de nedskärningar som har drabbat närpolisområdet. Tre polisstationer har lagts ned och antalet poliser har minskat från cirka 70 till 40.

Efter rapporten tackades han av ordföranden som överlämnade en vacker bukett vårblommor som bevis på uppskattning från pensionärernas sida.

För övrigt förekom information om en planerad bussresa till Brategården utanför Norberg den 31 maj. Lotteriet om en fruktkorg vanns av Knut-Erik Ljungblom och som vanligt förekom servering av kaffe med gott tilltugg.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons