Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Nej till radhusbygge"

Annons

Kommunen har låtit upprätta ett förslag till detaljplan för området "Väster Nässjön i Djurås".

Enligt förslaget ska planen medge byggande av 17 villor och 20 radhus på den nuvarande åkermarken mellan Näset och Nässjön.

- Vi har fått fortlöpande information om planerna och även möjlighet att komma med synpynkter på åtgärder som kan öka områdets attraktionskraft. Vi har bland annat föreslagit en ny badplats i anslutning till det nya området, säger Ola Granath.

Olle Belin betonar att han och många andra Näsetbor är glada över att kommunen skapar förutsättningar för att fler ska kunna bosätta sig i Djurås.

På flera punkter ger de planförslaget högt betyg:

- Den nya vägslingan och egnahemstomterna är smakfullt disponerade.

Men på en punkt säger de berörda grannarna stopp och belägg:

- Vi motsätter oss radhusbebyggelse eftersom den skärmar av området och utsikten för såväl den gamla som den nya bebyggelsen. Egnahem i byns traditionella byggstil smälter bättre in i såväl bymiljön som den attraktiva naturmiljön.

Intresset för det nya området är stort och redan har kommunen fått fem till sex förfrågningar om tomter.

I ett remissvar föreslår nu ett dussintal grannar att kommunen slopar radhusplanerna och i stället planerar området för 25 villor.

- Det ger visserligen större tomter, men också ökad attraktionskraft, högre tomtpriser och större intäkter för kommunen, anser byborna.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons