Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nej till privat förskola

Annons

Immanuelskolan vill starta en förskoleavdelning för upp till 15 barn. Barn- och skolnämnden säger nej till kommunalt bidrag:

Stiftelsen Immanuel som driver den kristna friskolan i Borlänge vill även starta en förskoleverksamhet. För detta söks ekonomiskt stöd hos kommunen.

Avdelningen ska enligt planerna rymma 12-15 barn. Men majoriteten i barn- och skolnämnden säger nej till ansökan. Enligt ordförande Mariann Nordlöf, s, har kommunen varken pengar eller intresse av att ge sitt stöd till den planerade verksamheten.

-De pengar vi har är redan utlagda i de verksamheter som finns, säger Nordlöf.

Moderaterna, kristdemokraterna och miljöpartiet vill bidra med pengar till förskolan, men majoriteten säger alltså nej. Moderaterna Margareta Sjölund och Hans-Erik Jansson menar:

-Immanuelskolan tänker driva sin förskoleverksamhet så att man kan samnyttja lokaler med skolan. Därför blir det inga extra lokalkostnader.

- Det finns önskemål från föräldrar att deras barn också ska kunna få sin barnomsorg tillgodosedd på samma ställe som skola erbjuds. Vi vill ge föräldrarna den möjligheten. Det är kö till barnomsorgsplatser och då borde det här kunna vara ett bra förslag.

Immanuelskolan ansöker också om ersättning för elever med extraordinärt behov av stöd i sin utbildning. Det rör sig om en lärartjänst och en assistent, en kostnad på drygt en halv miljon.

Även här säger majoriteten i nämnden nej:

- Det ryms inte i vår budget, säger Mariann Nordlöf.

Moderaterna menar att Immanuel ska få pengar - och att kommunen får ta dessa från någon annan verksamhet, som projektet Tjärnkraft på Tjärna Ängar.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons