Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nej till överklagan av tvåvåningshus vid Holen

Annons

Ordförande för byggnadsnämnden, Aarno Magnusson, menar att det varit en annan sak om den som överklagat varit rågranne till de aktuella tomterna.

Det rör sig alltså om byggnation av två dalagårdar om fyra byggnader på ett par tomter i närheten av Holen. Ett av husen planeras byggas i två våningar.

Den klagande kvinnan menar att byggnaderna kommer att störa utsikten. Inte minst byggnaden i två våningar.

Den klagande menar vidare att Holens gammelgård är en av få kvarvarande utsiktsplatser i Tällberg. Att två dalagårdar så tätt intill varandra kräver mer rymd, och som sagt. Ett tvåvåningshus passar inte in i miljön, hävdar den klagande kvinnan.

Kvinnan ser kommunens chans att rädda ett grönområde i Tällberg genom att lösa in området mot marknadsvärde och sedan förbjuda all framtida bebyggelse på området.

Aarno Magnusson understryker att det aktuella överklagandet gäller ett förhandsbesked om bygglov av två dalagårdar. Framtida charette-träffar får ta ställning till om bebyggelsen är godtagbar eller inte.

Magnusson menar att det är lite speciellt med bebyggelse just i Tällberg. Det finns inte riktigt den genuina bybebyggelsen.

- Det finns någon sorts allmogestil med influenser av boenderomantik. Visst är det ett känsligt område.

Aarno Magnusson förstår att överklagan inkommit.

- Det finns folk som vill att Tällberg ska se ut på ett speciellt sätt.

Samtidigt tror han att det sista ordet inte är sagt när det just gäller det här fallet. Det inkommer sannolikt fler överklaganden.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons