Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nej till öltält

Annons

En enig socialnämnd beslutade på tisdagseftermiddagen att säga nej till Leksand Hockeys planer på ett serveringsöltält utanför ishallen i samband med säsongens elitmatcher.

Leksands IF:s vd Jonas Bergqvist talar om rena valstrategin.

- Det känns surt med tanke på allt jobb vi lagt ned.

Samtidigt medger Bergqvist att det var ett väntat beslut. Frågetecknet kvarstår dock; varför tog det 3,5 månader att hantera ärendet? Och varför togs inte beslut vid socialnämndens sammanträde för 14 dagar sedan? Nu är valet överstökat. Då kommer det negativa beslutet.

Någon röstning i ärendet blev aldrig aktuell. Ledamöterna i styrelsen diskuterade igenom frågan varefter Liv Lunde Andersson, s, begärde ordet och föreslog att avslå LIF Hockeys ansökan om alkoholtillstånd för allmänheten. Kenneth Hjalmarsson, kd, hade samma uppfattning liksom Inga Westlund, v.

Var det rätt beslut?

- Jag tycker det, säger Winge.

Nämnden tänkte närmast på det alkoholpolitiska programmet och den sociala lagstiftningen om utskänkning av alkohol som tydligt reglerar lokaler för ungdom med utskänkningstillstånd.

- Det är tråkigt, tycker Jonas Bergqvist. Publiken är den stora förloraren.

Han tycker inte om när politikerna slår sig för bröstet på det här viset. Är det bättre att publiken går till andra näringsställen innan match? Samtidigt är det ingen hemlighet att 70 procent av hockeybesökarna kommer utifrån. Ska man inte ta hand om dem på bästa sätt?

Bergqvist tänker ett steg till. Här snackas det om att bygga en ny ishall. Han erkänner att tanken på en ny ishall härmed har fått sig en törn. Ska inte publiken kunna sitta ned i lugn och ro med en matbit och en öl?

- Vi får titta vidare på vår omvärld, avslutar hockey-vd:n besviket.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons