Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nej tack till bidrag

Annons

- Så uppfattar vi saken. Andra har säkert en annan uppfattning, säger han.

Tidigare i år fick IFK Mockfjärd drygt 40 000 kronor i bidrag för uppsättning av plexiglas runt sargen - pengar som föreningen nu inte vill ha.

Ishockeysektionen känner osäkerhet inför framtiden:

- Eftersom vi inte vet om vi finns kvar nästa år känns det inte seriöst att ta emot pengarna.

Mockfjärds hockeyspelare flyr nämligen till Björbo.

- Vi har förlorat i stort sett ett helt lag. Hos BIF får de bättre träningstider och överhuvud- taget bättre förutsättningar. Själva får vi inga "riktiga" istider i Björbohallen. Det går inte att ordna en vettig träning klockan halvfyra på eftermiddagen och jag har full förståelse för att Björbo IF låter sina egna lag komma i första hand, det skulle nog även vi ha gjort, säger Jan Trogen, som egentligen inte har något emot att "hans" spelare går till Björbo IF.

Han förstår också dem som byter klubb:

- Det är helt enkelt för trångt i hallen för att alla ska kunna få plats och få vettiga tider för träning. Jag har inga "hard feelings" gentemot Björbo IF. Problemet är bara att om vi får för få spelare kvar, så blir det samtidigt svårare att rekrytera ledare. Vi blir "urvattnade".

Nu återstår att se om IFK Mockfjärds hockeysektion kan leva vidare - och vad som kommer att ske med den några år gamla hockeyhallen, om verksamheten måste avvecklas.

GÖRAN FAGERLUND

Mer läsning

Annons