Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nedlusat med Metro

Annons

För en tid sedan började tidningen Metro att delas ut gratis i Borlänge. Från början såg jag det som något positivt att Metro kommit till stan. Men nu har det gått för långt.

Så fort jag närmar mig centrum förbereder jag mig mentalt på att få Metro upptryckt i ansiktet. Det går inte att undvika tidningsutdelarna.

Jag går numera och tittar ner i backen så fort jag ser en tidningsutdelare och tar gärna omvägar för att slippa få en tidning upptryckt i ansiktet. Men tidningsutdelarna vägrar ge upp.

När jag satt på bussen på väg hem här om dagen klev det på en ung man iförd orange jacka och frågade om jag ville ha en Metro. Det känns som om jag tvingas till att ta en Metro.

Att hålla en Metro i handen verkar vara enda sättet att slippa ta emot en. Saknar Metro etiska regler för hur tidningen får delas ut?

Det känns som om hela staden blivit nerlusad och jag har blivit omyndigförklarad. Jag anses tydligen inte klara av att själv komma fram och be om en Metro om jag nu skulle vilja ha en?

Jag föreslår att Metro lägger sina tidningar på strategiska platser fortsättningsvis, så att de som vill får ta en tidning själva. Så kan vi andra få tillbaka friheten att gå oantastade på stan.

MAGDALENA EKDAHL

Mer läsning

Annons