Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nedläggning oroar köpmän

Annons

Centrumgruppen i Grängesberg, där köpmän ingår, hade nyligen möte. Vid mötet deltog räddningsnämndens ordförande Lars Bergman (s) och räddningschefen Hans-Åke Wickberg.

De informerade om varför man vill stänga brandkåren i samhället och koncentrera resurserna till Ludvika.

- Vi är oroliga för att det blir längre utryckningstider och vilka konsekvenser det kan få, framhåller Stefan Persson.

- Det var olyckligt att representanter för Grängeskåren inte deltog i mötet så vi även hade kunnat få höra deras åsikter. Men de var väl inte inbjudna.

Stefan Persson och flera andra näringsidkare i det gamla gruvsamhället hoppas att kommunfullmäktige avvisar förslaget från räddningsnämnden. Den samhälleliga servicen får inte försämras ännu mer.

- Tidigare har det ju skett neddragningar inom polisen. Och arbetsförmedlingen och försäkringskassan har stängt i Grängesberg.

När gruvan slog igen i slutet av 80-talet hävdade dåvarande industriministern Thage G. Peterson (s) att staten inte skulle lämna Grängesberg i sticket. Ett löfte som 15 år senare har visat sig inte vara mycket värt.

Och nu är det alltså dags även för kommunen att svika Grängesberg. Om inte kommunfullmäktige vid budgetmötet den 1 december väljer att köra över räddningsnämnden.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons