Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nedläggning eller tillväxt?

Annons

Mitt lilla företag är ett av de många småföretag där majoriteten av svenskar i arbetsför ålder jobbar. Ett av de företag som regeringen tycker skall växa och ge tillväxt för att behålla den svenska välfärden.

Sju personer är anställda på mitt tillverkande företag och här finns jobb för fler. Nu har vi fått erbjudande från arbetsförmedlingen att förmånligt få "prova" en långtidsarbetslös person ett tag mot löfte om framtida fast anställning. Tyvärr får han inte jobbet! Varför då, undrar du?

Jo, därför att vi vill inte ha ansvar för eller lära upp fler än de vi redan har anställda. Vi företagare vet lika litet som andra om framtiden och kan inte lova trygghet genom fast anställning. Det är lättare att få det nödvändiga jobbet gjort genom att organisera om, jobba hårt och hela tiden rationalisera tillverkningen.

Vi misstänker att personen i fråga kommer att ha en något hög sjukfrånvaro och vill varken betala för det eller ha besväret att omorganisera under hans bortavaro. Så cyniskt och ansvarslöst, tänker du kanske, och är i så fall välkommen att ringa arbetsförmedlingen. Den långtidsarbetslöse kan börja i din tjänst i morgon dag.

Men mycket pengar tjänar jag förstås? Nej, fastän företaget går bra får jag ut mindre slantar per månad än min barndomskamrat som utbildade sig till sjuksköterska. Om företaget växte skulle möjligtsvis företagets vinst öka men inte min nettoersättning trots mycket mer arbete och ansvar. Varför skulle jag jobba gratis för att öka tillväxten i Sverige? Arbetar du gratis? Hur många av dagens tillverkande företag i Dalarna finns kvar om fem-tio år?

Funderande småföretagare

Mer läsning

Annons