Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nd-ledare anhållen

Annons

Polisen grep Tor Paulsson i hans bostad i Gagnef tidigt på söndagen. Då pågick en fest med flera andra partimedlemmar inbjudna. Under festen ska Paulsson ha misshandlat och hotat sin sambo. En person ringde polisen och anmälde Paulsson.

- Brottet har riktats mot en närstående, säger Mats Nygårds vid Borlängepolisen.

Polisen vill inte gå in på detaljer kring utredningen. Men det ska enligt tidiga polisuppgifter handlat om att Paulsson gett sin sambo flera knytnävsslag i ansiktet.

Förhör ska ske med vittnen och med den anhållne innan den utredning som ligger till grund för en eventuell häktning blir klar. Åklagaren har fram till onsdag på sig att besluta om häktning.

- Jag kommer att ta ställning till om mannen ska begäras häktad under tisdagen, säger kammar-åklagare Gun-Britt Ström.

Paulssons försvarare, advokat Tore Noreberg, kunde i går inte lämna några kommentarer om sin klients inställning.

- Jag ska träffa min klient under kvällen. Än så länge vet jag bara vad misstanken gäller, säger Tore Noreberg.

Partistyrelsen sparkade under måndagen Tor Paulsson från alla uppdrag i nationaldemokraterna. Ordföranden Anders Steen vill inte kommentera hur brottsmiss-tanken mot Paulsson påverkar allmänhetens syn på partiet.

Anders Steen hänvisar i stället till ett pressmeddelande som partiet skickat ut.

"Om uppgifterna stämmer förväntar vi oss att Tor Paulsson säger upp sitt medlemskap självmant" skriver Anders Steen i pressmeddelandet.

Tor Paulsson sparkades ur sverigedemokraterna i april 2001. Då var han verksam i Haninge utanför Stockholm och gick efter det över till nationaldemokraterna. Paulssons titel i partiet har varit partiorganisatör och han var också tillförordnad ordförande i nedre Norrlands partidistrikt.

Han stod som förstanamn på nationaldemokraternas lista inför valet till EU-parlamentet. Paulsson har i partiets kampanjmaterial framträtt som en person som värnar familjen. Han har ofta poängterat att han är fembarnsfar.

Paulsson har varit verksam inom partiet i Orsa, och var bland annat aktiv i kampanjen under förra årets omval.

CARL-MAGNUS FAGERHOLM

Mer läsning

Annons