Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nätverk visar livskraft

Annons

Över 30 kvinnliga företagare är med i nätverket som funnits i ett och ett halvt år. Sedan starten har nio frukostmöten med inbjudna intressanta föredragshållare genomförts. Möten som ägt rum i kommunens olika delar - i Äppelbo, Nås, Dala-Järna och i orten Vansbro.

Lisbeth Lagerberg beskriver syftet med nätverket som att för det första uppmärksamma kvinnliga företagare och för det andra sammanföra företagare som annars inte skulle träffats.

Verksamheten är mer inriktad på aktiviteter av olika slag än erfarenhetsutbyte. Särskilt efter det första året, som ändå handlade en del om att lära känna varandra.

- Nu är det mera business. Jag ser ingen poäng med att vi bara är kvinnor i nätverket. Det finns inga särskilda, specifikt kvinnliga erfarenheter runt att vara företagare. På samma sätt som för män handlar det mycket om att få tiden att räcka till, säger Lisbeth Lagerberg.

- Egentligen skulle vi vilja slå ihop vårt nätverk med karlarnas. Vi har pratat om vad vi ska hitta på för att få fler manliga kunder i våra företag. Men de har inte lika bra snurr på sin verksamhet.

Förra året ordnade Kvinnligt företagande i Vansbro en mässa under Vansbrosimmningen. Inför årets simning i mitten på juli söker nätverket en bättre placering ("mer mitt i smeten") och siktar också på aktiviteter under flygfesten i Dala-Järna.

Medlemmen i nätverket Lena Landby Nilsson ligger bakom utnämningen av Årets kvinna i Vansbro. Priset delades ut första gången förra året och gick då till frälsningsofficeren Sonja Hammarström, efter att hon fått klart flest röster i de förslagslådor som placeras ut på offentliga platser.

Vem som får utnämningen i år offentliggörs den 4 april, under en mannekänguppvisning med många av företagens produkter, som genomförs i Medborgarhuset.

När tidningen hälsade på nätverket en torsdagskväll, under vilken kvinnorna åt ärtsoppa och drack punsch, handlade mycket om planering inför denna uppvisning.

JENS RUNNBERG

Mer läsning

Annons