Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Natursköna Marnästjärn

Annons

Nu kan man återigen se näckrosorna blomma på Marnästjärn och i vattenspegeln beskåda Stensveden, Gruvmuseet och Marnässkogen.

Detta har blivit möjligt tack vare stadsträdgårdsmästare Svante Springare. Han har här givit arbetslösa Ludvikabor en meningsfylld sysselsättning med röjning av sly och buskar. Detta kommer till glädje, nytta och njutning för den stora allmänheten.

Runt Marnästjärn har det funnits en motionsslinga som var cirka tre kilometer lång och som var mycket populär för sin naturskönhet.

Tyvärr kan man ej använda den på grund av att bron över Knutsboån är sönder.

På stigen uppe i Marnässkogen finns ett antal stenar som utgör en stor olycksrisk och som bör tas bort.

Här uppe i skogen vore det lämpligt med en fast sittbänk för äldre motionärer, där skulle de kunna vila och koppla av, njuta och lyssna till skogsvindsackorden och fågelsången. Därifrån kan man också se den vackra Marnästjärn lite grann från ovan och Ludvika centrum.

Ludvikas erkänt vackra omgivningar bör tas till vara på ett bättre sätt och utvecklas till glädje för både ortsbor och turister, som exempelvis Roths äng, Ludvika ström och Högberget. Genom detta skulle man höja stadens attraktionskraft och vända trenden från nuvarande utflyttning till inflyttning.

BERTIL BRATT

Mer läsning

Annons