Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Naturskola belönad

Annons

Förra veckan gick en av klasserna runt Limsjön. I dag är det dags för den andra klassen att byta skolmiljön mot den sju kilometer långa promenaden runt fågelsjön i Leksand.

Varje fredag, oavsett väder, packar man ryggsäckarna, går till skolköket och får matsäck och engångsgrill för att värma lunchen och så bär det iväg.

- De äldre eleverna vill alltid veta vart vi ska och skulle gärna följa med, berättar Tarja Alatalo, en av de nio som ingår i arbetslaget Åhlen på Insjöns skola.

Den ena klassen har en halv utedag per vecka, den andra har en hel dag efter önskemål från eleverna själva.

Det hela började för tre år sedan då man drog i gång projektet Naturen som kraftkälla.

Projektet omfattar eleverna i förskolan och årskurs ett och två.

Av tradition har man på Insjöns skola sedan länge så kallade skogsdagar i början av varje hösttermin. Dagar då man är ute i skogen, bygger kojor, grillar korv, leker och lär känna varandra.

Naturen som kraftkälla är en fortsättning på det temat.

Berömmet för sitt arbete vill arbetslaget Åhlen gärna dela med sig av.

- Visst är vår del av arbetet viktig, men vi får inte glömma alla föräldrar som ställer upp och skjutsar oss dit vi ska och fixar med stövlar och skidor och allt annat. Köket som ställer upp med matsäck, Kjell Brus som gjort fina skidspår åt oss hela vintern och naturligtvis alla barn som tycker det är kul att vara med!

De 10 000 kronorna kommer att användas till fortbildning för arbetslaget och det finns också en chans att Åhlen vinner ytterligare 50 000 kronor för sitt projekt Naturen som kraftkälla. Insjöns skola är nämligen en av de 15 skolor i landet som gått vidare till den stora Spirapris-finalen i Stockholm den 28 maj.

ANNKI HÄLLBERG

Mer läsning

Annons