Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Naturprojekt får stöd

Annons

Natur- och miljösamordnare Sia Söderström och markingenjör Leif Kratz arbetar med de lokala naturvårdsprojekten. Syftet med bidragen är att lokala initiativ till naturvårdsprojekt ska gynnas.

Information och folkbildning eller annan kunskapsbildning, restaurering, vård och förvaltning av naturtyper eller arter och som främjar naturlivet och kulturmiljöer är exempel på projekt som omfattas av de statliga bidragen.

Satsningen pågår under 2004 till 2006 och under ytterligare fyra år 2007 till 2010 då ska projekten slutföras och avrapporteras. Ansökan om bidrag ska ha kommit in till länsstyrelsen senast den 13 september i år eller den 14 mars 2005 och den 13 mars 2006.

Ansökan ska först lämnas till kommunen, men det kan vara värt besväret för det finns 4,2 miljoner kronor att fördela i Dalarna.

Bidrag kan ges till högst 50 procent av kostnaden, resterande delen kan komma från till exempel kommunen, statliga myndigheter, företag, stiftelser och för-eningar. Rättviks kommuns kontaktperson är kommunekolog Pia Söderström.

Mer läsning

Annons