Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Naturgas

Annons

Det ingår i den pågående planeringen från E.ON för att ge kunder i Dalarna och Gävleborgs län naturgas som ett energialternativ.

Sedan i september 2005 pågår ett samråd i enighet med miljöbalken.

Arbetet har nått fram till att det finns beskrivningar av tänkbara stråk för naturgasledningar. Beskrivningarna av stråken finns tillgängliga för allmänheten på kommunkontoren i berörda kommuner, bland andra Hedemora, Säter och Avesta fram till den 18 april.

Dessförinnan, 29 mars i biblioteket i Hedemora och 30 mars i biblioteket i Säter, hålls träffar där representanter för projektet finns på plats för att svara på frågor som rör naturgasutbyggnaden.

Kommunerna har redan fått information under projektets gång.

Vi har fått information och även haft ett samråd, samt deltagit ett möte på länsstyrelsen, berättar Lars Norman vid Säters kommuns byggnadskontor.

Samma besked ger även förvaltningschefen vid bygg-och miljökontoret i Hedemora Torbjörn Larsson.

Vi har materialet för utställning både hos oss på kontoret och på informationscentret. Detta är ungefär som att gräva för fjärrvärme, förklarar han.

Så småningom väljs det lämpligaste stråket och inom stråket studeras sedan lämplig ledningssträckning. Alla markägare inom 250 meter från ledningen kallas till ett markägarsammanträde.

Det planerade ledningsnätet består av stamledning, grenledningar och stationer.

Under byggtiden krävs en arbetsgata på cirka 25 meter och i driftsskedet krävs en öppengata på sju meter så ledningen kan inspekteras från luften.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons