Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Naturbruksgymnasiet bygger ut igen?

Annons

En ny stor utbyggnad planeras vid Naturbruksgymnasiet i Älvdalen. Totalt 950 kvadratmeter i ett nytt hus och parkeringar samt hundgård vill man ha. Kostnaden är beräknad till omkring 15,5 miljoner kronor. Beslut tas vid ett extra möte med landstingets regionala utskott i april.

I fjol höst stod första fasen av den planerade utbyggnaden av Naturbruksgymnasiet i Älvdalen färdig. Då kunde undervisningen av naturguider och den kvalificerade utbildningen Naturturism 80 poäng, flytta till nya lokaler.

Nu vill skolan förbättra lokalerna för det stigande antalet elever inom sportfiske, vattenvård, sötvattenbiologisk undervisning, jakt- och viltvård.

Den nya byggnaden ska innehålla bland annat utrymmen för reparation och underhåll av sportfiske- och fritidsutrustning och laboratoriesalar. Där ska också finnas ett simulatorrum för skytte, där eleverna får lära sig vapenhantering och kan träningsskjuta via en simulator.

Till detta kommer en utomhusyta på cirka 600 kvadratmeter där parkeringar och hundgård ska rymmas.

Preliminärt är utbyggnaden beräknad till 15,5 miljoner kronor. Elevpriset för kommunerna kommer inte att påverkas för de kommuner som skickar elever till Älvdalen. Det ökade antalet elever gör att utbyggnaden kan finansieras.

I april ska landstingets regionala utskott ta ställning till om man vill skjuta till de pengar som behövs. Innan dess ska de berörda kommunerna i Dalarna informeras och samrådas med.

BJÖRN REHNSTRÖM

Mer läsning

Annons