Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nattvandrargrupp bildad i Falun

Annons

Tommy Johansson, projektansvarig vid IOGT-NTO Falun, har under flera år varit engagerad i arbetet med att få i gång en nattvandrargrupp i Falun.

- Det har varit trögt under några år. Vi har försökt att få till stånd en organiserad form av nattvandring där inte socialtjänsten ligger på initiativet, och nu har åtta föräldrar bildat en grupp.

- Tanken är att gruppen ska vara verksam vid olika ungdomsarrangemang, under Falukalaset och andra evenemang, samt vid helger som lucia och valborg. Det behövs vuxna ute helgtid med tanke på hur alkoholmissbruket bland unga ökar, säger Tommy Johansson.

Nattvandrargruppen i Falun ingår i den ideella organisationen Nattvandrare i Sverige - Riksnätverket. Föreningen kommer att samarbeta med bland andra socialtjänsten och polisen. Ett stort försäkringsbolag sponsrar föreningen med de typiska gula jackorna, utbildning i lag och rätt, första hjälpen och krishantering.

De åtta föräldrarna har bildat en interimstyrelse som sitter fram till årsmötet som hålls i höst, då den riktiga styrelsen väljs.

- Verksamheten är tänkt att komma i gång till helgen innan skolan börjar, säger Tommy Johansson, som menar att det är viktigt att vuxna över huvud taget, inte enbart föräldrar, engagerar sig i nattvandringarna.

- Det här handlar om ett medborgerligt engagemang, att ta eget ansvar i vårt samhälle. Alla som är intresserade är välkomna att ta kontakt med mig här på Globen, säger han.

CHRISTIAN FERRERA

Mer läsning

Annons