Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nattvandrare muntrades upp med pris

Annons

Och när priset för fjärde gången delas ut är det Nattvandrarna som ställs i rampljuset.

Calle Morgården såg till att sköta den enkla ceremonin i söndags i anknytning till Nattvandrarstyrelsens möte i Allékyrkan.

- Det känns väldigt bra att få priset, kommenterade styrelseordförande Maud Kvarnström utmärkelsen.

Pengarna kommer förstås väl till pass för en förening som till stor del måste förlita sig till den ideella kraften.

Faktum är dock att antalet nattvandrare ökat under senare år. För inte så länge sedan var det mycket glest i leden och inför varje "riskhelg" där ungdomar befarades festa till efterlystes vuxenassistans.

Men fram till dags dato har styrkan växt och uppgår till 40 aktiva vuxna som finns till hands under helgkvällarna. Dessutom finns ett stort passiva medlemmar. Exempelvis företag som sponsrar verksamheten på olika sätt.

Nattvandrarna i Smedjebacken är knutet till Nattvandrar-riksnätet för farsor och morsor i Sverige.

Den lokala styrelsen anser dock inte att enbart Nattvandrarnas insatser ska uppmärksammas. Det finns nämligen ytterligare en viktig kugge i sammanhanget - Mia Ström, fältare inom kommunens socialtjänst.

- Mia underlättar vårt arbete oerhört. Det är hon som organiserar oss bland annat genom att skriva scheman för nattvandrandet, säger Maud Kvarnström.

Tilläggas kan att även om kommunens nattvandrare ökat i antal krävs det fler som vill engagera sig. Därför efterlyses ett ökat samarbete med andra, enskilda eller föreningar, som jobbar med ungdomar.

HARRI KRIIKKULA

Mer läsning

Annons