Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nattsvart i måndagstrafiken

Annons

Vid femtiden på måndagsmorgonen inträffade en singelolycka på riksväg 70, i höjd med Norr Amsberg.

Föraren, en 19-årig yngling från Gagnefstrakten, fördes till Falu lasarett med allvarliga skador.

Larmet kom klockan 04.49 på morgonen.

Bilen hade kört av vägen och rakt in i en tall. När räddningstjänsten kom till platsen stod bilen på högkant och var totalt demolerad.

Föraren låg fastklämd i fordonet, och räddningsmanskapet hade svårt att få loss honom. Först efter en halvtimme kunde 19-åringen befrias genom att räddningspersonalen gjorde hål i bilens tak.

Nästan samtidigt på måndagsmorgon kör en man, som är i 30-årsåldern och hemmahörande i Hällefors, av vägen med en timmerbil i höjd med Håksberg.

Avkörningen var vådlig och polisen tror att olyckan orsakats av punktering på ett däck i framvagnen, varvid det stora ekipaget har gått rakt fram i en svag högerkurva.

Förarhytten blev rejält intryckt och mannen satt fastklämd då räddningspersonal kom till platsen.

Han kunde sedermera tas loss och föras i ambulans till Falu lasarett. Polisen uppgav att mannens skador var allvarliga och av livshotande karaktär. Men från lasarettet uppgavs vid lunchtid att skadorna bedömdes som lätta.

Vid sextiden, en dryg timme efter avkörningen med timmerbilen, hände så en ny singelolycka på riksväg 50. I det fallet var det en kvinna i 55-årsåldern från Vetlanda som färdades ensam i sin bil på väg mot Ludvika.

Ett par kilometer norr om Långsjön har bilen av okänd anledning gått av på höger sida, därefter styrt tillbaka upp över den höga vägkanten och gått rakt över vägen, voltat och slutligen blivit stående rättvänd på vänster sida av vägen.

Kvinnan klämdes fast. Hon var vid medvetande under räddningsarbetet, men beskrevs som svårkontaktbar.

Från Falu lasarett meddelades senare att hennes skador var svåra.

I Mora kommun skadades tre personer, två vuxna och ett barn, lindrigt i en singelolycka i närheten av Venjan strax efter klockan 17 på måndagen.

Olyckan inträffade när bilen de tre färdades i av okänd anledning plötsligt körde av vägen.

De tre passagerarna lyckades ta sig ur bilen innan ambulans kom till platsen. Samtliga fördes till Mora lasarett för undersökning.

En singelolycka inträffade strax före nio på måndagsmorgonen i Borlänge. Det var 09.45 som larmet gick om en trafikolycka på riksväg 50, strax söder om Kupolen. En bil hade åkt av vägen och ner i diket. Mannen som körde bilen fick föras till lasarettet för observation.

Vad som gjorde att bilen for av körbanan är ännu oklart.

Mer läsning

Annons