Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nattliv med ungdomar

Annons

Det var pingsthelg i Malung. Det var Malungs marknad. Dagtid var det folkvimmel och kommers. Kvälls- och nattetid var det barn- och ungdomsfest!

I centrala Malung finns Grönlandsparken, ortens stadspark. På pingstaftons kväll befann sig säkert 200 barn och ungdomar i Grönlandsparken. En del av dem under 15 år. En del med ölburkar i händerna, andra med annat i ryggsäckarna. Det var en bedrövlig syn!

Vad gjorde 12-, 13- och 14-åringarna ute på pingstaftons kväll och natt? Var fanns vi föräldrar? Jo, på fest hos grannen! Det är dags att vi föräldrar i Malung organiserar och engagerar oss! I stället för att sitta hos grannen på fest skulle vi gå ut på byn, ta en titt på "nattlivet" där det finns 12-13-åringar som dricker sig berusade och visa att vi bryr oss om våra barn och ungdomar.

Under hela året handlar det om drygt 10-15 kvällar och nätter då jag som förälder skulle finnas på byn och uppleva "nattlivet"! Tre under Malungs marknad, två i samband med skolavslutningen och sju under dansbandsveckan plus kanske några till! Om jag som förälder inte vill eller orkar bry mig om mina barn och ungdomar har jag 355 andra dagar under året då jag kan göra något annat!

PAPPA BEN

Mer läsning

Annons