Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nattliga bränder i Falun

Annons

En vecka efter de anlagda bränderna vid två varuhus invid sjön Tisken brann det igen. I samma område. Vid samma tid.

Vid de anlagda bränderna natten till förra onsdagen var det bara en tillfällighet att varuhusen Jysk bäddlager och Corporate Express vid Myntgatan inte började brinna. Ett fönster exploderade av hettan från en av bränderna och väggen blev mörk av sot.

De första larmen kom några minuter före ett på natten. Då brann det vid en grön sopcontainer bakom varuhusen.

Kort tid efter att räddningstjänsten släckt branden och lämnat platsen kom nästa larm.

Klockan var då 01.44 och det brann för fullt i ett förråd med plåttak som använts för sophantering. Rökdykarna möttes av en fullt utvecklad brand som spridit sig till en container där innehållet förstördes.

Enligt polisen brann det på fyra olika ställen under den natten. Det var risk för spridning till byggnader med stora värden. Därför är brottsrubriceringen mordbrand.

I går natt fick polisen larm klockan två om en bilbrand på Tisken-parkeringen vid Strandvägen nära järnvägsstationen. Bilen var helt övertänd när räddnings-tjänstens brandmän kom till platsen.

Medan polispatrullen gjorde anteckningar om händelsen upptäcktes en ny brand.

Det visade sig att en byggnad som innehöll en våg för järnvägsvagnar var helt övertänd.

När rökdykarna kom fram till brandplatsen mellan spår sju och åtta en bit söder om järnvägsstationen var det redan för sent att rädda byggnaden.

Polisen tror att den senare branden var anlagd redan innan bilen på parkeringen sattes i brand. Syftet kan ha varit att ge brandmän och poliser en "överraskning".

Enligt uppgifter i går har polisen ännu inga spår efter den eller de som ligger bakom den senaste veckans anlagda bränder i centrala Falun.

Nu behöver polisen allmänhetens hjälp för att hindra fler nattliga bränder i Falun.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons